Parfémy nakupujte na FAUN.CZ

Parfémy s feromony

Feromony - co to je?

Základní fakta o feromonech

  • Feromony jsou přírodní chemické látky, produkují je lidé i zvířata.
  • Feromony nelze zaznamenat čichovými žlázami jako jiné pachy.
  • Feromony zaznamenává Jakobsonův orgán, u člověka se nachází u ústí nosní dutiny. Pokud tento orgán zaznamená feromony vylučované jedincem stejného druhu a opačného pohlaví, vyšle do mozku signály a začíná stimulace centra sexuální rozkoše.


Jak feromony fungují?

Jak je naznačeno výše v textu, u lidí již nejsou feromony tak intenzivně vylučovány a naopak orgán, který je rozpoznává již také není natolik aktivní. Přes to ale vědecké studie dokazují, že feromony mají i v dnešní době významný vliv při volbě sexuálních partnerů.

Parfémy s feromony

Vzhledem k vlastnostem feromonů jsou parfémy ideální prostředek pro jejich aplikaci. Nabízíme dámské parfémy s feromony a samozřejmě i pánské parfémy s feromony.

Proč používat parfém s feromony?

Pokud chcete zaujmout opačné pohlaví, rozhodně parfém s feromony zvýší Vaše šance. Feromony se mohou kladně podepsat ne jen na rande, na plese, v baru nebo na diskotéce, ale třeba i při obchodní schůzce nebo pracovním pohovoru.

Jak používat parfém s feromony?

Parfémy ofohacené o feromony se používají jako jakýkoli jiný parfém. Aplikovat tedy můžete na jakoukoli část těla (např. krk, paže, hrudník...). Parfém se feromony je vhodný i pro každodenní použití.



Chcete sbalit každého muže a být přitažlivá? Pak se zkuste vylepšit - voňavkou s obsahem feromonů.


- (Kateřina Průchová, Style)
- převzato ze super.cz

Slyšely jste někdy o feromonech nebo parfémech s jejich obsahem? Já jsem se s nimi poprvé setkala před čtyřmi lety, kdy mi je do školy přinesl spolužák. Jeho spolubydlící totiž začal feromony u nás prodávat na internetu. Lahvičku s neparfémovanou čirou tekutinou jsem začala používat spíš ze zvědavosti. Největší úspěch jsem s ní měla na zkoušce z práva. Jindy nepřístupný a přísný profesor se rozzářil a během zkoušky panovala příjemná atmosféra. Lahvičku jsem ještě půjčila několika kamarádkám a sledovala jejich reakce. Za jednou se otáčeli psi, druhou začala na poště balit žena. Pak se ale zázračná lahvička ztratila... Po čtyřech letech se ale nabídka značně rozšířila a feromony můžete na internetu koupit hned v několika variantách. Ještě než je vyzkoušíte, přečtěte si, jak vlastně fungují. Kůže, pot a moč

Možná vás to překvapí, ale feromony vylučuje kůže a kromě potu je obsahují třeba také sliny nebo moč. Ale nebojte. I když jsou součástí potu, samy o sobě bývají bez zápachu. Nevnímáme je totiž čichem, ale Jacobsonovým (vomeronasálním orgánem), který má tvar jakési trubičky a najdete ho v nose v blízkosti nosní přepážky. Když Jacobsonův orgán feromony zachytí, vyšle signál do hypotalamu, kde se mimo jiné reguluje sexuální chování. Feromony tedy vnímáme, aniž bychom o tom věděli. Dodnes ale neexistuje seriózní vědecká studie, která by přesně popisovala, jak feromony u lidí fungují. Ze života hmyzu...

Zato u hmyzu už mají vědci jasno. Mimo jiné zjistili, že samičky hmyzu vylučují feromony, kterými si k sobě přilákají samečky i na vzdálenost několika kilometrů. Mravenci, včely a další hmyz nepoužívají feromony jen v rozmnožovacím procesu, ale také k další komunikaci. Upozorňují se vzájemně například na hrozící nebezpečí. Feromonová komunikace u hmyzu je tak dokonalá, že pomáhá udržovat rodovou rovnováhu. Pokud třeba při bojích zahyne příliš mnoho termitích bojovníků a ve společenstvu klesne množství jejich feromonu, z mladých samiček se nezačnou vyvíjet dělnice, ale bojovnice. Nebo! Královna v termitišti svými feromony nejen "programuje" dělnice, aby o ni pečovaly, ale zároveň brání tomu, aby se u nich vyvinuly vaječníky. Teprve, když umře, začnou dělnice snášet vajíčka.

Propocená trička

Bylo by bláhové si myslet, že se nastříkáte feromonovou voňavkou a každý chlap k vám přiletí jak motýl Emanuel. Náš mozek je při výběru partnera ovlivněn ještě také zkušeností, vzory rodičů nebo výchovou. V jistých situacích se ale jejich vlivu neubráníme. Svědčí o tom bláznivé pokusy, které dělají vědci na univerzitách po celém světě. V jedné takové studii se tvrdí, že ženy, které si přidávaly kapku feromonu do parfému, muži častěji a déle líbali, více se s nimi mazlili a častěji je milovali. Počet něžností a dalších kontaktů stoupl o neuvěřitelných 74 %. Jiný vědec zase nechal muže hodnotit přitažlivost žen na fotografiích. Rozdělil je přitom na dvě skupiny a ukazoval jim stejné fotografie. Jednu skupinu ale pokapal feromony a výsledky byly jasné. "Oferomonovaným" mužům se zdály ženy na fotografiích mnohem přitažlivější. (Pánům se díky feromonům zlepšila "nálada" a ženy se jim víc líbily).

Synchronizovaně

To, na čem se ale všichni vědci shodují, je fakt, že jeden z feromonů ovlivňuje menstruační cyklus. Ten zapříčiní tzv. "klášterní efekt", se kterým se setkala snad každá žena, která žije (nebo pracuje) ve společenství jiných žen. Menstruační cyklus žen žijících pohromadě se totiž po čase zesynchronizuje a všechny pak menstruují téměř najednou. Synchronizovanou menstruaci znaly už naše dávné "praprapředkyně" žijící v tlupách. Jednotná menstruace pomáhala mužům orientovat se v cyklech ženy a usnadňovala další "rozmnožování". V dnešní době monogamních vztahů samozřejmě ztrácí synchronizovaná menstruace na významu, i když někdy může být docela příjemné vědět, že všechny v kanceláři prožíváme stejně náročné dny...

Zázračná vůně?

Feromony vylučuje každý z nás. Problém je v tom, že tento proces nemůžeme vědomě ovlivňovat. Bylo tedy jen otázkou času, kdy se někomu podaří lidské feromony nahradit jinou látkou. Podařilo se to profesoru Berlinerovi, který od 50. let působil jako profesor anatomie na Lékařské fakultě v Salt Lake City v Utahu, kde se věnoval studiu vlastností látek z lidské kůže. A jak už to bývá, na svůj největší objev přišel úplnou náhodou. Zapomněl totiž baňku s extraktem otevřenou na svém stole v laboratoři a všimnul si změn svého chování - cítil se příjemně uvolněný a sebejistý. V návalu vědecké vášně udělal podfuk na své spolupracovníky - náhodně odložil další otevřené lahvičky a pozoroval své kolegy.

Nálada v laboratoři se nápadně změnila. Jindy nudní vědci se proměnili v příjemné, dobře naladěné lidi, kteří spolu dokonce koketovali. Sice už tehdy tušil, že udělal velký objev, ale nikomu to neprozradil. Věděl, že extrakty z lidské kůže mohou obsahovat lidské feromony a teď už jen potřeboval objasnit složení látky, která přináší dobrou náladu a spokojenost se sebou samým. Teprve o rok později (když už byl příběh porfesora Berlinera patentován), prozradil skutečné chemické složení parfémů - šlo o steroidní látky typu androstenů (pocházely od mužů a působily na ženy) a ženských estrenů (působících především na muže). Zkrátka nic nového pod sluncem. Dva z androstenů byly už dlouho předtím známy jako kančí feromony a používaly se k usnadnění páření u prasnic. Berliner si založil vlastní laboratoř a dnes je také spoluvlastníkem dvou prosperujících firem, Erox Corporation se sídlem v New Yorku a Pherin Pharmaceuticals Inc. v Kalifornii. V roce 1993 dal Erox na trh dva parfémy (jeden pro muže, druhý pro ženy), které obsahovaly dva různé feromony.

Když už, tak lidské!

Výrobci parfémů znají účinky feromonů už dlouhou dobu. Kdysi při výrobě parfémů dokonce používali feromony zvířecí (např. jelenů nebo prasat). Problém ale byl v tom, že voňavka s prasečími feromony působí zase jen na jiná prasátka. Feromony tedy účinkují jen na jedince stejného druhu. O tom by mohl vyprávět i psychiatr Miroslav Plzák, který se kdysi zúčastnil pokusu se zvířecími feromony: "Zkoumali jsme citlivost člověka na zvířecí pachy. Kolega si napomádoval vlasy feromony bělásků, a jakmile vyšel na ulici, přilákal celé hejno motýlů, kteří své specifické feromony dokážou zaregistrovat i na vzdálenost několika kilometrů.

Při výběru feromonů si tedy nezapomeňte ověřit, zda se jedná o lidské feromony a zda používáte feromony pro správné pohlaví. Pokud spletete lahvičku, je možné, že místo mužů na vás poletí ženy. Ještě komplikovanější je situace u homosexuálů. Výzkum švédských vědců zaměřující se na skenování mozku ukázal, že chemikálie z mužského potu stimulovala mozek homosexuálních mužů úplně stejně jako mozek heterosexuálních žen. Naopak heterosexuálním mužům vůně gayů nebyla příjemná, podobně tomu bylo také mezi heterosexuálními ženami a lesbičkami.

Jak na to?

Samotné použití feromonů je jednoduché. Zacházíte s nimi jako s běžným parfémem - tekutinu si můžete nastříkat buď na kůži (na zápěstí nebo na krk), či rovnou na tričko. Jejich účinek pomíjí ve chvíli, kdy se umyjete nebo oblečení vyperete. Pokud si vyberete neparfémované feromony, můžete je kombinovat s běžnou voňavkou. A pak už jen počkáte, jak budou feromony fungovat. Pokud se chcete nechat inspirovat zkušenostmi ostatních, podívejte se na stránky www.feromony.cz, kde jsou také reakce jejich zákazníků. Skoro všichni si feromonové voňavky chválí. Po jejich užívání se prý stali v kolektivu oblíbenějšími, snadněji se seznamovali a sbližovali. Ostatně i výrobce prvních feromonových parfémů ve své kampani nesliboval, že sbalíte každého muže, ale že se budete cítit líp. Takže se nebojte, hezky se upravte, nastříkejte pár kapek feromonů a vyrazte na lov. Anebo si vyjděte jen tak. Nejvíc vám to stejně sluší, když vypadáte spokojeně. Je totiž jedno, čemu věříte, hlavně musíte věřit samy sobě.
Copyright © 2024 Parfémy - FM GROUP.
Valid XHTML 1.0 Transitional
Naakup.cz | www.parfemyfm.myeshop.cz | Levné parfémy FM Group | Fm Group | Drogerie Dedra | Ekologická drogerie Dedra